rólunk

Intercooperation Zrt.

Az 1968-ban alakult vállalat több fejlődési szakaszon ment keresztül, mind a tulajdonosi szerkezet, mind az üzleti struktúra, mind a tevékenységi kör tekintetében. A cég többször átalakult, megújult, korszerűsödött, a kor szelleméhez és a piaci igényekhez alkalmazkodott. A Társaság, mint az egyik első magyar professzionális disztribúciós vállalat, fennállása óta élen járt a korszerű üzleti megoldások terén.

A cég, alapítását követő kezdeti éveiben úttörő volt a szellemi export,- import és kooperációs területen. Jelentős üzleti együttműködések létrejöttét készítette elő, konkrét projektekben vállalt markáns szerepet, és a kezdetektől a végkifejletig kísérte figyelemmel ezeket a gazdasági konstrukciókat. Tevékenysége eredményeképpen több száz kooperációs,-licenc,- és értékesítési szerződés jött létre mind külföldi, mind magyar partnerek között.

1989-ben Magyarországon elsőként került 100%-os külföldi tulajdonba. Tulajdonosa az Amerikai Egyesült Államok 6. leggazdagabb családja lett. Ezzel egy rendkívül tőkeerős és ismert, Chicago-i székhelyű vállalatcsoportba való integrálódás vált lehetővé, hogy a legkorszerűbb üzleti, marketing, értékesítő és disztribúciós technikákat rövid időn belül átvegye és fejlessze. Ezen időszak alatt intenzív átalakulásban és fejlődésben volt része a vállalatnak, mely összekapcsolódott a külkereskedelmi tevékenység liberalizációjának következtében megnyíló mezőgazdasági és ipari export – import feladatokkal. A külföldi tulajdonos segítségével új üzletágak alakultak, ez tette lehetővé a disztribúciós folyamatok fejlődését.

Büszkék vagyunk arra, hogy számos Európa, sőt világszerte ismert, piacvezető márka hazai bevezetése fűződik az Intercooperation nevéhez.
A társaságunkhoz kötődött az alábbi termékek disztribuciója, a teljesség igénye nélkül:

Alkoholos termékek: Heineken,- Staropramen,- Grants,- Carlsberg, The Famous Grouse, Hennessy, Moët Chandon

Magas minőségű kozmetikumok és gyógytermékek, valamint vegyiáruk: Cutex, – Rimmel, – Lysol,- Salvequick, – Swiss Formula, – Hawaiian Tropic, – Antonio Banderas,- Herbina,- Oxy,- Kiwi,- Samarin,- Vaxol,- VO5,- Propolki

Autoápolási cikkek: Turtle Wax,- WD40

Legkorszerűbb belsőépítészeti anyagok: Knauf,- Armstrong, – Ursa, – Porta, – Chicago Metallic, – Kaimann,- Rockwool

Mezőgazdasági gépek,- és alkatrészek: New Holland-Ford,- MTZ

Markáns szerepünk volt ezen termékek országos ismertté válásában, de természetesen a vállalat tevékenységének változása és e termékek disztribúciós életgörbéjének változása következtében, fenti termékek és márkák nem tartoznak szükségszerűen a jelenlegi tevékenységi illetve termékkörébe.

A vállalat vezérigazgatója az amerikai tulajdonostól 1996-ban kapta megbízatását, akitől 2002-ben meghatározó többségi tulajdont szerzett a cégben, amikortól is ismét 100 %-ban hazai tulajdonba került a vállalat. Párhuzamosan a cégcsoport alelnöke lett.

Az Intercooperation részvénytársaság vezérigazgatója, aki az amerikai szervezetben alelnökként eltöltött éveket és további nemzetközi tapasztalatait (19 ország, 28 vállalat) használva a garancia a vállalat stabilitására és töretlen fejlődésére. A vállalat tevékenysége folyamatosan fejlődik, színesedik, változik, ahogy az ilyen disztribúciós vállalatok esetében – összefüggésben a nemzetközi mozgásokkal – jellemző.

Az elmúlt 10 év stabilitását és töretlen fejlődését a változatlan szellemű vezetés garantálta.

Társaságunk rendelkezik H.A.C.C.P. minősítéssel, és megfelel a hazai és nemzetközi szabványoknak.

Legutóbbi híreink