A múlt héten megrendezésre került a Giffard & Japan Drinks Cocktail verseny, és ahogyan ígértük jövünk pár képpel és egy kis beszámolóval.

Délelőtt Fracois Philippot (Giffard), Takayuki Ono (Ozeki) és Takehiko Okazaki (Choya) szakmai előadását hallottuk, és rengeteg információval gazdagodtunk koktél-szirup és likőr, sake, valamint umeshu vonalon.
Az ebédet követően kezdetét vette a koktélverseny, ami nagyon izgalmasnak ígérkezett már csak a nem mindennapi japán-francia találkozás miatt is.
Nem csalódtuknk, kiváló, szakmailag felkészült, kreatív bartenderek indultak a fődíjért.
A szakmai zsűri osztályozása alapján Kalydy Gábor lett az első, MONTELIMAR SOUR nevű italával, így ő utazhat a Giffard franciaországi gyárába.
A második Varga Krisztina merész és nagyon kreatív koktélja a JIRO DREAM lett, így Ő 100 000 forinttal lett gazdagabb, míg a letisztult vonalat képviselő ASA nevű kompozíció és megalkotója Bajusznács Gábor harmadik helye 50 000 forintot ért.

A díjnyertes receptek pedig a következők, készítsétek, szeressétek:

MONTELIMAR SOUR (KALYDY GÁBOR)
Összetevők:
4 cl Giffard őszibarack likőr,
2,5 cl frissen facsart limelé,
5 cl tojásfehérje,
1 kanálnyi csemege kukorica.
Pohár: snifter.
Elkészítése: shakerben.
Díszítése: 2 csepp Elixir Vegetal de la Grande-Chartreuse, 1 szál száritott levendula, pisztácia crusta mézen.
JIRO DREAM (VARGA KRISZTINA)
Összetevők:
5 cl Iichiko Sanwa Shochu,
0,5 cl friss gyömbérlé,
4 csepp friss limelé,
2 csepp Darljeeling droplet,
1 cl Giffard Créme de Cacao White.
Elkészítése: shakerben.
Díszítése: mentalevél és lime permet.
ASA (BAJUSZNÁCS GÁBOR)
Összetevők:
5 cl Ozeki Karatamba Honjozo szaké,
2,5 cl házi Sencha tea cordial,
1 öntet Angostura bitters.
Elkészítése: keverőpohárban.
Díszítése: citromhéj.
#choya, #giffard, #ozeki, #szaké, #shochu, #intercooperation#bartender #cocktail #japandrink #bacardiplanetDSC_0359 DSC_0363 DSC_0372 DSC_0384 DSC_0401 DSC_0409 DSC_0437 DSC_0438 DSC_0466 DSC_0485 DSC_0496 DSC_0507 DSC_0517